Schrijfwedstrijd: De nieuwe koers van D66

“De verhouding tussen arbeid en kapitaal is ontspoord, door een enorme toename van flexibele arbeidskrachten en zzp’ers,” schreef Coen Brummer, directeur van de Van Mierlo Stichting, afgelopen maart in Trouw. In dit essay zette hij helder uiteen wat in zijn ogen de problemen van de huidige Nederlandse maatschappij zijn en voor welke uitdagingen het liberalisme in Nederland staat. Volgens Brummer staat deze immers al vijftig jaar stil in ons land.

Je zou denken dat daar een kans voor D66 ligt. Maar oud-medewerker van de VMS, Daniël Boomsma, merkt in een recent artikel op dat het koersdebat van D66 in aanloop naar de lijsttrekkersverkiezing momenteel stilligt. De Jonge Democraten zijn met enige regelmaat de luis in de pels van D66 en wellicht is het tijd om dat debat te gaan voeren. Daarom komt de DEMO met een progressief-liberale schrijfwedstrijd onder haar leden om een aandeel te leveren in dit debat.

Wat moet je doen?

 • Schrijf een essay van minimaal 500, maximaal 1500 woorden over de nieuwe koers van D66. Waar is de koers sleets geworden? Wat moet er anders? Welke uitdagingen liggen er voor de partij?
 • Stuur je artikel in vóór 28 juni naar demo@jd.nl (de deadline is verstreken)
 • Voorzie je artikel van een duidelijke titel, je naam en je lidmaatschapsnummer.

Wat valt er te winnen?

Iedere inzending wordt in juli en augustus op de website van de DEMO gepubliceerd. De winnaar van de wedstrijd zal op 28 augustus bekend gemaakt worden en ontvangt de progressief-liberale leesplank (deze bestaat uit de boeken die de DEMO dit verenigingsjaar heeft gerecenseerd, zoals de Canon van het sociaal-liberalisme en Een verdwaalde intellectueel) van de DEMO.

16 gedachtes over “Schrijfwedstrijd: De nieuwe koers van D66

 1. Hoi,

  Is deze schrijfwedstrijd alleen open voor JD’ers, wilde honden jong van geest? Of mag een D66’er, iets minder jong, iets minder wild, ook meedingen naar zo’n leesplankje?

  Groet, ton.

   1. Haha Mathijs, dankjewel voor je snelle antwoord. Was al bijna aan een essay begonnen 🤠😉.

    Wel jammer, hoor. Had voor zo’n leesplankje wel een poging willen wagen.

    Maar ook best begrijpelijk.

    Succes en veel plezier met de inzendingen. Ben benieuwd naar het resultaat.

    Groet, ton.

Geef een reactie