Een vooruitblik op 2019

Vanuit mijn schrijfkamer met uitzicht op de hofvijver wijd ik mij weer even tot u geachte lezers. Want het nieuwe jaar zal ook voor ons democraten weer veel in petto hebben. Alvorens ik begin met mijn vooruitblik, eerst even een stapje terug. Ik voel mij namelijk genoodzaakt eerst even een paar woorden te wijten aan onze verse democratische voorman, Rob (waarom niet Robbert?) Jetten. Dat politici zich al reeds verlaagd hebben tot het niveau van de gemiddelde B-acteur had ik al reeds vastgesteld, maar met Rob’s hapje uit een oliebol hebben wij naar mijn mening toch een nieuw dieptepunt bereikt. Onze fractieleider liet zich voor een nieuwjaarsfilmpje van Jinek verlijden om toch wel erg sensueel in een oliebol te bijten en daar ook nog een dansje bij te doen. Misschien een bewuste keuze om van zijn robotimago af te komen? Wel doet het mij deugt om te zien dat SGP-voorman Kees van der Staaij ook deelnam aan het filmpje waar nota bene een ABBA-muziekje onder stond, weet Kees wel bij welke doelgroep die muziek het beste aanslaat?

Dan nu, misschien wordt 2019 dus wel het jaar waarin Rob(bert) zijn stijve imago van zich afschudt en waar we Kees van der Staaij samen met Henk Krol een dansje zien doen op het nummer Dancing Queen. Nog andere voorspellingen? Ik voorspel dat Thierry Baudet naar een kliniek zal gaan in een poging zijn verslaving aan lavendelsnuiven de baas te worden. Marianne Thieme zal weer terug keren in de kamer als ze weer is hersteld van de vogelgriep. Verder durf ik er geld op in te zetten dat komend jaar minstens drie VVD-ministers of staatssecretarissen af zullen moeten treden om verscheidene redenen en ik durf er ook geld op in te zetten dat onze premier dat weer even hard recht gaat lachen.

Maar genoeg gekkigheid, laten we naar onszelf kijken en niet naar anderen. Want geachte lezers, ook voor de Jonge Democraten is weer een nieuw jaar aangebroken en ook een zeer bijzonder jaar. In 2019 vieren wij ons zevende lustrum. Zo jong zijn we niet meer, langzaam maar zeker voegen wij ons bij de gevestigde politieke organisaties die de toon zetten als het aankomt op de jongerenpolitiek. Ondanks dat nieuwe PJO’s aan de poten van onze democratische troon zagen moeten wij vooruit blijven kijken. Dat brengt mij op een gevoelig punt, dat toch even besproken dient te worden, de financiën. Voor een patriciër zoals ondergetekende geldt: geld, daar praat men niet over, dat heeft men simpelweg. Maar het pijnlijke feit is dat dat laatste voor de vereniging op dit moment niet het geval is. Natuurlijk is het voor niemand prettig als de riem wat moet worden aangehaald, maar wij als vereniging moeten allen ons verlies nemen. De situatie wordt daarnaast nog verslechterd door de afwezigheid van een penningmeester. Ons schip heeft een al dan niet bekwame kapitein, een stuurman en een navigator, alleen geen technicus die de motor kan starten. Bij het wintercongres zal er een penningmeester verkozen moeten worden, anders zullen wij nooit uit kunnen varen.

Tot slot rest mij nog u het beste toe te wensen voor dit nieuwe jaar, al komt die wens wat laat.

Met Democratische groet,

DEMO-Dandy

Geef een reactie