14034776_1200265923337097_1288191351521052522_n

De redactie van de Demo bestaat uit actieve leden van de Jonge Democraten door het hele land. De huidige redactie bestaat uit:

  • David den Hartog (Hoofdredacteur), Hoi, ik ben David, hoofdredacteur van de DEMO. Naast het redactiewerk studeer ik geschiedenis in Leiden, daarvoor studeerde ik Creative Writing aan ArtEZ in Arnhem, en ik kom oorspronkelijk uit Amersfoort. Verder ben ik verkoper bij een atelier voor maatpakken in Amsterdam. Voor de website schrijf ik voornamelijk columns en interviews en focus.
  • Mathijs van der Loo (Adjunct hoofdredacteur), Mijn naam is Mathijs en ik ben de adjunct-hoofdredacteur van de DEMO en ben ik cultuurredacteur. Ik heb in het verleden aan de HAN voor docent geschiedenis gestudeerd en aan de Universiteit Utrecht geschiedenis. Momenteel houd ik me vooral met de DEMO bezig en met magazijnswerk voor een webshop.
  • Thomas van de Vijver (Redacteur JD intern), Mijn naam is Thomas van de vijver en ik kom uit Amsterdam. Een paar jaar geleden was ik secretaris bij de JD Amsterdam waarna ik erg bezig ben geweest met mijn studie en stage. Nu ben ik afgestudeerd en werk ik bij Foam Fotografiemuseum Amsterdam. Binnen de Demoredactie vervul ik je functie JD intern dus kom maar op met de leuke verhalen!
  • Bas Buise (Redacteur wetenschap), Aan het eind van de zomer van 2018 werd ik lid van de redactie van de DEMO. In mijn eerste jaar maakte ik korte verslagen van de congressen van de Jonge Democraten. Sinds enkele maanden bestier ik de wetenschapsredactie van ons verenigingsblad. Het idee van deze redactie is om politieke kwesties die met de wetenschap vandoen hebben uit te pluizen. En dat kan van alles zijn, van klimaatverandering tot de gevolgen voor wetenschap van de Brexit. In het dagelijks leven ben ik docent scheikunde in Den Haag. Ik woon in de regio Leiden-Haaglanden maar lokaal ben ik niet actief. Naast de DEMO-redactie ben ik lid van de werkgroep Duurzaamheid en ben ik één van de twee vertrouwenspersonen voor de vereniging.
  • Jetske Steenstra (Redacteur onderwijs), Mijn naam is Jetske Steenstra. Via de afdeling Rotterdam ben ik enkele jaren geleden bij de Jonge Democraten gekomen. Sindsdien heb ik in het afdelingsbestuur gezeten en ben verder gegaan als portefeuillehouder Onderwijs en Wetenschap. Dat stokje heb ik ondertussen overgedragen. Aangezien ik nog steeds geen genoeg kan krijgen van de Jonge Democraten óf onderwijs heb ik mij aangemeld als redacteur onderwijs bij de DEMO. Naast mijn werkzaamheden op een Rotterdamse basisschool en mijn werk bij het Nationaal Onderwijsmuseum in Dordrecht ga ik de komende tijd dus aan de slag met het schrijven van stukken over onderwijs.
  • Abel Hartman (Redacteur buitenland), Sinds augustus ben ik redacteur Buitenland van de DEMO-redactie geworden. Tevens ben ik ook lid van de werkgroep Buitenlandse Zaken, en ben ik International Officer van de JD. De laatstgenoemde positie houdt in dat ik de JD vertegenwoordig tijdens de congressen van de twee koepelorganisaties waar de JD en onze zusterorganisaties toe behoren (LYMEC voor Europa en IFLRY voor daarbuiten). Zelf heb ik tien jaar in het buitenland gewoond, zes jaar in Kuala Lumpur in Maleisië, en vier jaar in Nottingham, in het Verenigd Koninkrijk. Dit alles hoop ik in te zetten om het voor de JD relevante nieuws en de gebeurtenissen in het buitenland op een interessante manier aan jullie te melden. Als jullie een artikel willen schrijven over een onderwerp dat aan het buitenland gerelateerd is dan hoor ik het graag!
  • Jeffrey Eelman  (tekstredactie), Hi! Ik ben Jeffrey. Binnen de redactie ben ik algemeen redactielid Dit jaar ben ik tevens Secretaris in het afdelingsbestuur van de afdeling Amsterdam. Ik zit nu in het tweede jaar van de bachelor Politicologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Oorspronkelijk kom ik van het mooie Texel, en momenteel zit ik op kamers in het bijna net zo mooie Almere.
  • Daan Meershoek (tekstredactie), Mijn naam is Daan Meershoek en sinds afgelopen zomer ben ik redactielid bij de Demo. Mijn enige stukje tot nu toe is tijdens de Brexit-thema maand geweest. Met de provocerende titel Echte Eurofielen zijn vóór de Brexit liet ik al gelijk een tegendraads én progressief geluid horen. Als student politicologie ben ik ook al koppig en nieuwsgierig. Ik hoop dat ik die nieuwsgierigheid en koppigheid verder kan blijven gebruiken als redactielid en jullie veel interessante stukjes kan schrijven die je aan het denken zetten.

Tot 2018 verscheen de DEMO op papier, klik hier om het archief van gedrukte DEMO’s te vinden op de site van de Jonge Democraten.

Meewerken aan de DEMO? Of heb je ideeën voor artikelen of columns? Stuur ons vooral een bericht op demo@jd.nl