Welkom bij de podcast Jonge Denkers!

Een podcast van de DEMO over jonge mensen die nadenken over de de politiek, de samenleving en natuurlijk de toekomst. 

In de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen van 2021 spreken we elke maand met een jonge denker.


Aflevering 3 Xenia Minnaert | 30-12-2020

Luister hier via Spotify.

In de derde aflevering van Jonge Denkers gaan we in gesprek met Xenia Minnaert, de voorzitter van PINK!, de politieke jongerenorganisatie van de Partij voor de Dieren. Met Xenia gaan we in gesprek over het klimaat, over geen compromissen sluiten, over vleeseters binnen PINK! en natuurlijk nog veel meer.

Annelies Becker & Michiel van der Linden

Bron foto: Xenia Minnaert

Aflevering 2 Hilde Wendel | 25-11-2020

Luister hier via Spotify.

In de tweede aflevering van Jonge Denkers gaan we in gesprek met Hilde Wendel, de voorzitter van de JOVD, de politieke jongerenorganisatie van de grootste partij van Nederland, de VVD. Met Hilde gaan we in gesprek over hoe ze bij de JOVD terecht is gekomen, de coronacrisis, klimaatbeleid en de onafhankelijkheid van de JOVD.

Annelies Becker & Michiel van der Linden

Bron foto: Hilde Wendel

Aflevering 1 Andrej van Hout | 28-10-2020

Luister hier via Spotify.

Onze eerste gast: Andrej van Hout! Andrej is landelijk voorzitter van de Jonge Socialisten (JS), de jongerenorganisatie gelieerd aan de PvdA. Hoe is hij geïnteresseerd geraakt in de politiek, waarom is hij lid geworden van de JS en de PvdA, hoe moeten we sociaal-democratisch uit de coronacrisis komen en wordt Lodewijk Asscher de volgende premier van Nederland? Dit alles en meer hoor je in deze aflevering.

Annelies Becker & Michiel van der Linden

Bron foto: Jonge Socialisten