Politieke horoscoop: Wat staat er in de sterren geschreven voor deze partijen?

“Als we wisten wat we deden, heette het geen onderzoek”. Dat blijkt ook bij kiezersonderzoeken op te gaan. Want wat zijn die peilingen nu nog waard? Moeten we het in deze turbulente tijden niet hogerop zoeken? De DEMO voorspelt het lot van de belangrijkste partijen middels een politieke horoscoop. Geenzins perfect, maar nog altijd accurater dan de peilingen van Maurice de Hond. 

Richard Korpel

VVD

De laatste tijd lijkt het wel alsof iedereen je even niet wil zien. Hoge bomen vangen nu eenmaal veel wind. Dat kan sommige mensen onzeker maken. Vooral niet te veel nadenken over of ze gelijk hebben. Kijk vooruit, en niet achterom. Blijf gewoon jezelf en met je grenzeloze optimisme kunnen mensen vast niet boos op je blijven. Dat je ze emotioneel een tikje manipuleert, blijft lekker ons geheimpje.

PVV

Je vind het soms moeilijk om relaties te vormen die niet meteen bij het eerste zuchtje wind kapotgaan. De komende tijd komt er een kans om meer van jezelf te laten zien en wel die sprong te wagen om diepere connecties te vormen. Vergeet niet bij jezelf te blijven en niet opeens je eigen idealen te verwaarlozen. Mooie kwaadaardigheid is niet lelijk en je kan geen echte vriendschap hebben als je zelf nep bent. Stel je grenzen (en sluit ze desnoods). 

BBB

Oh, oh, oh, oh. Wat een klotezooi. Al dat gezeur en gemaus. En dan houdt het ook maar niet op met regenen. En iedereen doet zo moeilijk de hele tijd… Pff… Op veel momenten heb je helemaal geen zin om de deur uit te gaan en dat is te begrijpen. Til het een en ander over de kerst heen, dan zijn de kaarten weer anders geschud. He, he, poe poe, nou nou ‘t is wat.

CDA

Je gaat een zware tijd tegemoet, waarbij je misschien kleiner moet gaan wonen en je wat onzichtbaar gaat voelen. Je hebt niet altijd controle op wat de ander doet, maar wel hoe je daarmee omgaat. Waar de ene deur dichtgaat, gaat er weer ergens een raampje open, dus pak die kans! Een tijdje maatschappelijke dienstplicht is ook zo slecht nog niet.

GroenLinks/PvdA

Soms lijkt het wel alsof je omringd bent door kleine kinderen en jij als volwassene de boel bij elkaar moet houden. Iedereen heeft altijd zulke hoge verwachtingen van jou. Vergeet ook niet om je eigen sores niet uit het oog te verliezen. En probeer niet te veel te piekeren over alle details. Als mensen je plagen, betekent het gewoon dat ze bang voor je zijn.

NSC

Je bent de komende tijd even hoofdrolspeler in je eigen film. Iedereen kijkt naar je. Het is aan jou om te bepalen of het een komedie of een drama wordt. Twijfelen is dan heel normaal. Pak af en toe nog eens het originele script erbij om te kijken of de regisseur nog wel schiet wat jij voor ogen had. Ook anderen zijn misschien teleurgesteld, maar als ze je echt willen, accepteren ze ook die nukkigheden van je. 

D66

De komende tijd kom je er achter dat gelijk hebben iets anders is dan gelijk krijgen. Soms mompel je te veel in jezelf over het halveren van de veestapel en kunnen anderen je niet horen. Communicatie is een werkwoord! En onthoud: Beter ten halve gekeerd dan ten hele gehalveerd.

VOLT

Je wilt hard hollen, harder dan de rest. Soms slaat ook de twijfel toe en vraag je je af of alles wel echt zo makkelijk is. Onthoud: Fake it till you make it. Wie heeft die gedachte van onzekerheid nou niet? En wie weet verandert die tandenborstel die je in de badkamer vasthoudt terwijl je de grootste speeches oreert, ooit nog in een toverstaf.

Forum voor Democratie

Je gaat een periode tegemoet waarin je anders tegen dingen aankijkt dan veel anderen. Soms kan het dan voelen alsof iedereen in de wereld gek is, behalve jij. Dat klopt niet. Die mensen hebben gelijk en jij hebt ongelijk. Doe jezelf een lol en kijk eens in de spiegel.


Bron foto: Gegenereerd door AI

Geef een reactie