“Ik vind veel dingen interessant. Dat is ook een beetje mijn probleem”

Joanne Verkerk (22) heeft even getwijfeld of ze voor bestuurslid profilering wilde gaan. Haar grootste valkuil is namelijk, dat ze meer tijd besteedt aan de JD dan aan haar masterstudie Political Economy en ze wil volgend jaar ook graag afstuderen. Voor haar gaat grenzen stellen dan ook een grenzeloos avontuur worden. Als lid zal je regelmatig haar geweldige posts gaan zien en ludieke acties. 

Izabella Voortman

Wat was voor jou het moment dat je besloot je te kandideren voor het LB?

Ik was er al langer over aan het nadenken, maar het echte besef kwam toen we met de afdeling een campagne-video hadden gemaakt waarin we jongeren opriepen om te gaan stemmen. Die was best wel goed gelukt, al zeg ik het zelf. Toen dacht ik: In het LB heb ik straks nog meer mogelijkheden om dit soort vette dingen te doen.

Waarom heb je voor de functie profilering gekozen?

Profilering is naar mijn mening de meest creatieve functie en ik hou heel erg van creatieve en mooie dingen maken. Het is ook heel afwisselend. Een video editen is natuurlijk weer iets heel anders dan een post maken of een tekst schrijven. Het mooie is, dat ik dit weer kan combineren met mijn interesse voor politiek en campagne-voeren. 

Wat is je favoriete JD-anekdote?

Op het online wintercongres vorig jaar heb ik per ongeluk hele smerige koffie aan onze spreker Jan van Zanen (burgemeester van Den Haag, red.) gegeven. Ik had nog nooit filterkoffie gezet en ik had helemaal geen nieuwe koffie in het apparaat gedaan. Toen ik dat doorhad probeerde ik hem nog tegen te houden, maar hij nam al een slok. Je zag hem heel vies kijken. Naderhand stuurde hij een handgeschreven brief waarin hij Victoria van Slooten en mij uitnodigde voor koffie op het stadhuis. Daar hebben we op zijn kamer koffie gedronken die wél goed was. 

Wat vind je het stomste aan de JD?

Het gebrek aan diversiteit. Ik vind het stom dat het ons nog niet gelukt is om – op alle vlakken – een meer diverse vereniging te krijgen. 

Heb je ideeën over hoe we een meer diverse vereniging kunnen bereiken?

Als bestuurslid profilering ben je ook verantwoordelijk voor de ledenwerving. Dus ook het zomeroffensief en hoe we mensen via sociale media kunnen bereiken. Bij Leiden-Haaglanden probeerden we dit jaar nieuwe groepen aan te spreken, bijvoorbeeld het Mbo. Zo is onze afdeling langsgegaan bij het Mbo-festival, maar ook langsgaan bij de introweken van hogescholen of gewoon bij Mbo’s kan helpen. Het zou ook in het algemeen fijn zijn als we nieuwe doelgroepen bereiken, in plaats van alleen hoogopgeleide witte mannen die bestuurskunde of rechten studeren. 

Heb je ook een beetje concrete plannen voor ledenwerving?

Ik wil meer op sociale media en op advertenties gaan inspelen en de afdelingen stimuleren om hetzelfde te doen. Als we een keer een heel vette activiteit organiseren, of als er een heel bekend kamerlid langskomt, kunnen we met advertenties zorgen dat er meer mensen naar zo’n activiteit komen. 

Ook wil ik graag een doorstart maken met het JDTV-team, zodat we onze output op sociale media kunnen vergroten. Daarbij horen ook meer video’s, zoals Instagram Reels en TikToks, omdat je met die video’s relatief makkelijk meer mensen en nieuwe doelgroepen kunt bereiken.  

Joanne persoonlijk

Wat is jouw meest cancelbare mening?

Dat ik soms grap dat de randstad beter is. Ik was met mijn bestuur in Enschede en dan ben ik de hele tijd aan het zeuren dat we zo lang met de trein moeten. Als we dan door de stad heen reden maakte ik opmerkingen als: “Bizar dat het er best wel uitziet als een stad.” Dus misschien heb ik te lang in Den Haag gewoond en ben ik mijn roots vergeten. 

Misschien heb je nieuwe roots gevonden?

Ja, betere roots hahaha. Maar ik kom zelf uit een dorpje dus ik vind dat ik mag zeggen dat ik de randstad chiller vind. 

Er is toch vaak kritiek dat het Landelijk Bestuur vaak uit de Randstad komt, wat vind jij hiervan?

Enerzijds snap ik de kritiek. Anderzijds is het wel logisch omdat er veel mensen in de randstad wonen, en het een minder grote stap is als je al dicht bij het Landelijk Bureau woont. Ook denk ik dat het LB ieder jaar zijn best doet om activiteiten over het land te verspreiden. We gaan nu naar Friesland en we zijn naar Texel en Maastricht geweest. 

Wat denk je dat jouw grootste kernkwaliteit is die je gaat kunnen meenemen in het bestuursjaar?

Ik vind het altijd lastig om veren in mijn eigen reet te steken. Ik denk mijn enthousiasme. Als ik iets leuk vind, wil ik er vol voor gaan. Veel aan doen, hard werken. Ik denk dat dit me ook wel ver brengt. Ook denk ik dat ik wel de persoon ben die een grappige noot inbrengt. Ik probeer altijd stomme woordgrapjes te maken die de ene keer succesvoller zijn dan de andere keer. 

Aan welke persoonlijke kwaliteit wil je volgend jaar werken?

Goed mijn grenzen bewaken en er niet overheen gaan, zodat ik de verhouding tussen mijn studie en de JD goed kan houden. Dat ik te veel ga doen is natuurlijk een valkuil van mijn enthousiasme, wat ervoor kan zorgen dat ik dan geen energie meer heb voor überhaupt iets.

Wat is het ergste waarvan iemand je kan beschuldigen?

Neppig of onoprecht zijn. Ik doe namelijk altijd wel mijn best om mezelf te zijn. Dus dat zou ik wel heel erg kwetsend vinden.

Je zit nu in een bestuur met Max, die zich heeft gekandideerd voor voorzitter. Hoe zou je het vinden als hij niet wint?

Ik respecteer gewoon de keuze van de ALV en ik ben ook bevriend met Floris. Either way is het dus goed. Ik kan niet goed in de toekomst kijken en zien hoe het loopt, maar het voordeel is dat ik bij Max al heb ervaren dat hij een goede voorzitter is. Hij heeft mij ook voor een deel overtuigd om LB te gaan doen, door te zeggen: “Hoe vaak heb je nou de kans om een vereniging van 3500 mensen te leiden?” Dat lijkt me inderdaad superleuk. 


Bron foto: Verstrekt door geinterviewde.

Geef een reactie