Even voorstellen: Victoria van Slooten (Ad-interim bestuurslid organisatie)

Normaliter doet de DEMO interviews met kandidaat-LB’ers om leden een beeld te geven op wie ze stemmen. Interim-bestuurslid organisatie Victoria van Slooten (25) is afgelopen maand echter al ingehamerd. Daar is met louter dankbaarheid op gereageerd. Met het wegvallen van bestuurslid organisatie Sarah Rahali vanwege persoonlijke omstandigheden, werd de bezetting van het landelijk bestuur namelijk wat aan de dunne kant. Maar wie is deze redder in nood van bestuur Duvekot eigenlijk?

Richard Korpel

Kun je jezelf voorstellen aan de mensen die jou niet kennen?

Ik ben dus Victoria van Slooten. Ik woon in Den Haag en ik was vorig jaar afdelingsbestuurslid organisatie bij Leiden-Haaglanden. Ik ben net terug van een halfjaar exchange voor mijn bachelor bestuurskunde en ik ga volgend jaar waarschijnlijk politieke communicatie in Antwerpen studeren. Verder hou ik erg van hockey en creatieve dingen doen, zoals musea en theater, maar ook dingen als sieraden maken.  

Hoe is dit zo op je pad gekomen?

Ik was vorig zomercongres ook al geïnteresseerd in deze functie, maar toen wist ik al dat ik in Hongkong zou zitten. Nu ben ik weer terug en zag ik per mail dat de vacature weer vrij was. Toen heb ik Niels (Landelijk Secretaris) geappt en zijn er wat gesprekken gevoerd. Dat ging voornamelijk over hoeveel werk het was en of het zou werken. Ik heb ook nog met de OrCo gepraat. Officieel hoefde dat niet, maar dat vonden we wel zo netjes naar de vereniging toe.

“Ik hoop vooral een stabiel steentje bij te dragen.”

Victoria van Slooten, ad-interim bestuurslid organisatie

Ik heb vooral tegen het bestuur gezegd dat ik het fijn vind dat ik wat vrolijkheid en stabiliteit kan brengen. Het is voor iedereen vervelend als er in een bestuur iemand uitvalt. Ik hoop vooral een stabiel steentje bij te dragen. En nu ben ik dus ingehamerd!

Hoe is het om halverwege zo’n bestuursjaar in te stappen?

Nouja, de timing is goed. Bepaalde dingen als het zomercongres starten net op en dan kan ik mooi instappen. Het is een wat korte periode, maar ik kan ook in de dingen die er al liggen mijn creativiteit kwijt, bijvoorbeeld bij een themafeest van een congres of een nieuwe activiteit; karaoke bijvoorbeeld. Vanavond heb ik een meeting met het bid-team van Amsterdam. Het is nu nog te behappen, maar het zal vanzelf wel drukker worden.

Het lijkt me ook wel raar om halverwege in zo’n intensief samenwerkend bestuur te stappen, ook sociaal gezien.

Niels en Kalle (Landelijk Voorzitter) waren al vrienden van me, we zaten vorig jaar samen in het bestuur van Leiden-Haaglanden. Ik heb inmiddels al veel op kantoor gezeten en met de rest is het ook gezellig. Dus dat komt wel goed.

Wat vindt je leuk aan de functie organisatie?

Ik hou van organiseren. Ik weet ook dat ik dat goed kan en ik probeer altijd te zorgen dat iedereen het naar z’n zin heeft. Je kan ook wel een bepaalde creativiteit erin kwijt, samen met de anderen met wie je het doet. Het is me op afdelingsniveau vorig jaar ook erg goed bevallen.

“Kansengelijkheid staat bij mij op nummer één. Ik vind het schrijnend dat waar je wieg staat al een heel groot deel van je levensloop bepaalt. In de wereld, maar ook in Nederland zelf.”

Victoria van Slooten, ad-interim bestuurslid organisatie

Persoonlijk

Wat voor JD’er ben jij?

Eh, ja ik vind het stom om in hokjes te denken. Ik denk vooral een ruimdenkende JD’er. Dat mensen meerdere kansen verdienen en zichzelf moeten kunnen zijn. Kansengelijkheid staat voor mij op nummer één. Ik vind het schrijnend dat waar je wieg staat al een heel groot deel van je levensloop bepaalt. In de wereld, maar ook in Nederland zelf. Iemand die minder begeleiding en ondersteuning van zijn omgeving krijgt, krijgt een lager schooladvies dan iemand die wel alle mogelijkheden aangereikt heeft gekregen. Ik kan daar soms een beetje triest om worden.

Wat vind je het leukste aan de JD?

Het is best wel een professioneel speelveld, zonder dat er al te veel consequenties aan zitten. Zo kan je veel ervaring opdoen en je ontwikkelen, bijvoorbeeld door met moties en amendementen bezig te zijn op een congres. Dat, gecombineerd natuurlijk met die gezelligheid van al die jongeren bij elkaar, maakt de vereniging heel mooi.

Over dat congres gesproken; we deden met de kandidaten altijd een korte lightning round om ze aan een mening te ontlokken. Ben je voor of tegen het koningshuis?

Ik was heel lang tegen, maar net als bij de JD is het bij mij wat wispelturig. In de huidige vorm is het een beetje een nepkoningshuis, maar ik denk wel dat het veel doet voor de sociale cohesie.

Voor of tegen crypto?

Tegen.

De verkiezingen zijn net geweest. Zie jij het kabinet liever linksom gaan of rechtsom?

Ik zie het kabinet liever linksom gaan.

Wat kunnen JD’ers nog van jou verwachten de komende zes maanden?

Veel activiteiten vooral, denk aan een politiek thema-weekend, het zomercongres, het verenigingsweekend en een ledendag. Maar ook dus aan een karaoke-activiteit. Ik denk ook graag mee met de rest binnen mijn bestuur en vind het leuk er een creatieve draai aan te geven. Maar ik wil vooral nog benadrukken naar leden toe: bel of app me vooral als je een idee of een vraag hebt. Dat is altijd meer dan welkom!

Geef een reactie