Congresdramadag verschoven

Lieve Lemmie,

Tjonge jonge, er is weer het een en ander gebeurd afgelopen congres. Heb je een momentje voor mijn kopje thee?

Het was me toch wat! Was je erbij? Het congresfeest in Amsterdam? Nou ja feest, je bent bij de JD gewend dat congresfeestjes rond een uur of vier worden gesloten. Dat was echter dit keer niet het geval, want het bier was op. Ik weet ook niet of de JD’er een grotere maaginhoud heeft dan een alcoholist of dat er te weinig bier was, maar goed was het niet. Mijn keel is gewoon nog steeds droog van de beperkte hoeveelheid bier die ik heb gedronken. De sluitingstijd kwam ook wel enigszins overeen met het Songfestivalthema, want die is inclusief puntentelling doorgaans ook tussen 01.30 en 02.00 afgelopen. De zangeres bij de opening van het feest was daarentegen wel een stuk beter dan Madonna.

Maar die zondag! Je was nauwelijks uitgebrakt van dat iets te korte feest of je had het drama al te pakken. Oh oh oh, als je dacht dat congresdramadag op zaterdag is bij het bestuursblok dan heb je het mis, maar dat was dit keer de zondag. En dan niet bij het bestuur, maar bij de DEMO. Het verenigingsblad dat zichzelf geen verenigingsblad mag noemen omdat ze het afgelopen jaar geen woord op papier hebben gepubliceerd. En nu is de papieren DEMO ook nog eens afgeschaft, nee een blad is het niet. Verder is het denk ik nog nooit in die 35-jarige geschiedenis van de JD voorgekomen dat een hoofdredacteurs-kandidaat in twee opeenvolgende jaren te laat is voor zijn verkiezingspraatje. Daarnaast lijkt de DEMO een beetje gewend te zijn aan een relletje met zulke redacteuren. Ze schuwden dan ook niet om elkaar in het openbaar onder de bus te gooien.

Maar Lemmie, even eerlijk: heb je het grote nieuws al gehoord? We hebben een penningmeester! Na drie mislukte verkiezingen en een jaar zonder penningmeester durft eindelijk iemand het weer aan om het troosteloze moeras in te stappen dat de financiën van de JD heet. Hopelijk heeft deze penningmeester wel de kennis en kunde om dit moeras droog te leggen. Hoop doet leven zeggen we maar. 

Groetjes, Pechtold_savy95

Geef een reactie