Een voltallig bestuur

Er viel dit jaar weer eens wat te kiezen bij de verkiezingen voor het landelijk bestuur, niet geheel onbelangrijk voor een vereniging die zich Jonge Democraten noemt. Met maar liefst drie kandidaten voor voorzitter en twee kandidaten voor de positie organisatie was het weer eens spannend bij de stemdoos. Ook niet geheel onbelangrijk, sinds afgelopen zondag hebben we eindelijk weer een volledig bestuur, ook een nieuwe penningmeester dus.

Het bestuur zal dit jaar van een fulltime bestuur van zes man naar een parttime bestuur van zeven gaan. Wie zullen de zeven mannen en vrouwen zijn die deze transitie zullen overzien? Als eerste hebben we Marije Heerma, verantwoordelijk voor campagne en communicatie. Haar doel is om onze aanwezigheid op de sociale media volgend jaar te vergroten.

Op de gloednieuwe positie talentontwikkeling hebben we Pim Cramer, oud voorzitter van Rotterdam, een uitdagende positie die hij met enthousiasme aan gaat. Voor pers & politiek hebben Wimer Heemskerk, oud voorzitter van Arnhem-Nijmegen en de man die ooit zijn haar blond/oranje verfde voor een JD feestje. Wimer lijkt een goede keuze voor pers, daar heeft hij immers veel ervaring mee, alleen is hij niet zo enthousiast dat de portefeuille buitenland ook in zijn takenpakket zit.

In de functie van landelijk secretaris hebben we volgend jaar Yvet Laan, ze schijnt iets te hebben met lijstjes, handig voor degene met de functie die gaat over het ledenbestand en de maillijst. Kylian van der Put wordt volgend jaar penningmeester van de JD. Ja we hebben dit jaar eindelijk weer een penningmeester, hem wacht volgend jaar waarschijnlijk wel een ondankbare taak, nog meer bezuinigen.

Dan de verkiezingen die afgelopen zondag spannend waren. Yoël Mahabier, van de afdeling Friesland, en Jasper Ensing, van Amsterdam, streden om de functie organisatie. Jasper was had hiervoor de functie profilering en Yoël was dit jaar voorzitter van de afdeling Friesland. Bij het voorlezen van de OrCo adviezen leek er in deze race al snel een koploper te zijn. Vele vermoedens werden bevestigd, Jasper werd de nieuw commissaris organisatie.

Dan de race om het voorzitterschap. Twee mannen en een vrouw gingen voor deze positie. Als eerste Cas Lammerink, hij had een goed verhaal waarom hij deze functie wilde, maar andere punten in zijn verhaal schoten blijkbaar te kort. Erwin Douwes hield een denderend verhaal over zijn visie voor de JD, al was die visie nou niet heel vernieuwend te noemen. Het waren toch voornamelijk de woordgrappen die bleven hangen. Uiteindelijk was het Annabel Broer, oud voorzitster van de afdeling Utrecht, die het beste verhaal had volgens de leden. De meningen waren duidelijk verdeeld, maar het werd dus Annabel, weer eens een vrouwelijke voorzitter dit jaar.

De kandidaten zaten de hele zondag in spanning te wachten, maar er is dit jaar eindelijk weer een voltallig bestuur, de DEMO redactie wenst alle bestuursleden succes dit jaar.


Geschreven door: David den Hartog

Geef een reactie