Aanmelding heterovrouwen op dieptepunt

Lieve Lemmie,

Want zo heet je tegenwoordig. Het is even geleden dat je in gedrukte vorm bent verschenen, maar dat wil zeggen dat we genoeg hebben om over te roddelen. De JD bestaat alweer 35 jaar en daar hoort natuurlijk een lustrumgala bij. Escaleren kun je leren bij de JD, want wat daar weer is gebeurd….

Het begon al bij de ontvangst, sommige mensen namen de dresscode ‘tenue de ville’ wel erg ruim. Want zeg nou zelf, een spijkerbroek past toch niet op een gala? Aan de andere kant heb je mensen die zichzelf extra opgedoft hebben, waaronder de First Lady van de JD. Die had echt alles uit de kast getrokken, maar misschien had ze iets meer uit de kast kunnen trekken. Want haar borsten vielen ook bijna uit de jurk. De grote vraag die nog rijst na deze avond, is ze nu echt de First Lady of is ze meer een soort bijvrouw?

Een ander hoogtepunt was natuurlijk JDating, of kan ik beter zeggen een dieptepunt. Het begon al met het magere aantal heterovrouwen dat zich had aangemeld. De homomannen hadden gelukkig wel weer genoeg keuze. Er waren natuurlijk een aantal uitverkorenen in de organisatie die voor Cupido mochten spelen. Hun namen laten we maar even in het midden. Je zou dus verwachten dat er voor de homomannen een perfecte match gemaakt zou worden. Het schijnt dat een secretaris uit Rotterdam is gekoppeld aan een mastodont van de JD die de fervente DEMO-roddelaars onder ons zeker wel bekend is, een oud-penningmeester van het LB. Nou het vuurwerk “spatte” ervan af, ze hebben elkaar de ganse avond niet aangekeken!

Dat de combinatie tussen een (oud)secretaris en een oud-LB’er niet gegarandeerd een succes is, dat bewijst de volgende anekdote wel. Een niet nader te noemen oud-secretaris van een van de Bourgondische afdelingen van onze vereniging werd gekoppeld aan een, naar het schijnt, zeer spraakzame oud-secretaris internationaal.  Nou Lemmie, ik heb het gezelschap aan tafel later nog gesproken, dat gesprek hing aan elkaar van de ongemakkelijkheden. Tussen het voor- en hoofdgerecht stapte de internationale man op van tafel, zijn date keek hem vragend aan. Er werd gezegd: ‘Ik ga even roken!’ Je had dat hoofd van zijn date moeten zien, alsof die sigaret meteen in z’n gezicht werd uitgedrukt. Gelukkig was er nog de match tussen een iets minder oud- maar daarom nog niet minder oude- LB’er en zijn favoriete (oud)secretaris die gelukkig iets succesvoller afliep. Over een van hun eerdere dates was in een papieren editie van de DEMO al uitgebreid te lezen.

Gelukkig zijn er die avond nog wel meer mooie dingen opgebloeid. Hetero zijn is in het hele leven een zekerheidje, maar het is niet voor niks dat er wordt gefluisterd dat je bij de JD gay bent tot het tegendeel bewezen is. Zo schijnt er een ‘hetero’ voorzitter-van-de-afdeling-die-het-congres-krijgt gezoend te hebben met een oud-voorzitter-van-de-afdeling-die-een-congres-kreeg-en-z’n-stad-Havana-noemde. Maar dat hetero-voorzitters graag zoenen met mannen, dat bleek al eerder op het schittermagische congres in Eindhoven. Een boomlange oud-voorzitter van een Randstedelijke afdeling schijnt daar gezoend te hebben met een Brabantse homoseksueel. Deze aantrekkelijke jongeheer is daarna zelfs enige tijd lid geweest van het nieuwste netwerk van de JD. Een netwerk wat zich tot doel stelt om het homoseksualisme zoveel mogelijk uit te storten binnen de JD. Maar als je het mij vraagt Lemmie, is dit niks meer dan één grote roddelnichten-bende.

Nou Lieve Lemmie, het wordt tijd om af te sluiten. Ik hoop ten zeerste dat je binnenkort op papier gaat verschijnen. Laten we vooral hopen dat dit niet de opheffings-DEMO wordt!


Hoofdredactionele noot: enige tijd geleden ontving de hoofdredactie een mail van Robert dat hij het jarenlange geweeklaag en geroddel meer dan beu was geworden en dat hij nu oud en volwassen is. Gelukkig zijn er nog altijd leden die graag willen fungeren als roddelkoning(in).

Geef een reactie